2024.03.29. - Auguszta

Cápát kergetett el ökölcsapásával egy ausztrál szörfös

Szerencsés véget ért egy cápakaland Nyugat-Ausztrália partjainál: a zsákmánynak kiszemelt hullámlovas egy merész ökölcsapással menekülésre késztette a ragadozó halat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A 41 éves Michael Bedford lábán 300 öltéssel varrták össze a mély sebeket a kórházban, állapota a mûtét után hétfõn már stabil volt - jelentette a West Australian címû újság. Csak a cápa óriási szájára emlékszik, amelybe belenézett és egyhamar nem kívánkozik vissza a tengerre - mondta a lapnak.

Bedford vasárnap indult szörfözni a Walpole településtõl 15 kilométernyire fekvõ Conspicuous Cliff strandjáról. A parttól 150 méterre bukkant fel hirtelen a cápa "a semmibõl". "Valószínûleg az útjában voltam" - nyilatkozott a hullámlovas betegágyáról. A ragadozó, amely feltehetõen egy nagy fehér cápa volt, lelökte szörfdeszkájáról és felé úszott. "Rácsaptam, valahogy alá kerültem, de megint megragadott". Mégis sikerült felugrania a szörfdeszkára, és a következõ hullámmal kisiklott a partra. Elõször észre sem vette, milyen súlyosan megsérült, sokkot kapott. Barátai és halászok a szörf vitorlájával kötözték be a sebeket a lábán, majd mentõt hívtak. Ezután a szörfdeszkán vonszolták a strandon át és fel egy 300 méter hosszú, meredek lépcsõn a parkolóig.

Bedford "rendesen behúzott" a cápának, "erõs ökölcsapás volt, de ez egyáltalán nem meglepõ, ahogyan Micket ismerem" - mondta egy szemtanú, Lee Cummuskey az ABC rádiónak, aki szerint az egész egy rémálom volt.

A történet rosszabbul is végzõdhetett volna: az utóbbi két évszázadban csaknem 200 emberrel végeztek cápák az ausztrál partoknál.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra