2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Leonardo DiCaprio és a WWF közösen harcol a tigrisekért

Leonardo DiCaprio és a Természetvédelmi Világalap (WWF) közösen küzd az ázsiai tigrispopulációért a 2010-es évben, amely a kínai horoszkóp szerint a tigris éve.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hollywoodi színész alapítványával támogatja a kampányt, amely az állatok veszélyeztetettségére hívja fel a figyelmet és adományokat gyûjt a megmentésükre - adta hírül közleményében a WWF.

Az állatpopuláció aggasztó ütemben zsugorodik az élõhelyek elvesztése és a vadorzás következtében - figyelmeztet az állatvédelmi szervezet. A tigrisek bõrét, csontjait és egyéb testrészeit több kultúrában orvosságként, talizmánként, státuszszimbólumként vagy épp ruházatként használják.

A tigrisek élõhelye az idõk folyamán több mint kilencven százalékkal csökkent. Az 1940-es évek óta a ragadozók három alfaja pusztult ki, egy negyedik alfajt, a dél-kínai tigrist pedig huszonöt éve nem látták természetes környezetében. Jelenleg világszerte csupán 3200 példány él szabadon.

A WWF az adományokból eddig befolyt húszmillió dollárral (4,4 milliárd forinttal) olyan projekteket támogat, amelyek segítségével a tigris következõ évéig, azaz 2022-ig megduplázhatják az állatok számát.

DiCaprio a WWF kutatóival együtt elutazik majd Ázsiába, hogy vadorzók elleni õrjáratokon és parkõrökkel való találkozókon vegyen részt.

Az utazás idõpontját egyelõre nem ismeretes.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra