2024.04.19. - Emma

Túlélésre tanítják az óriáspandákat Kínában

A természetes környezetben való túlélésre tanítják a fogságban született óriáspandákat Kínában. A visszaszoktatási programhoz új központot is építenek Szecsuan (Sichuan) tartományban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Tucsiangjan (Dujiangyan) városban 60 millió jüanból (kétmilliárd forintból) öt éven belül épül fel a 8,7 hektáros kísérleti terület, azaz a pandák természetes élõhelyére hasonlító, de védett központ, amely 1,1 hektárnyi erdõt is magába foglal.

A visszaszoktatási központ három, legfeljebb öt pandának adhat otthont. A gondozók elsõdleges feladata, hogy a kihalás szélére került állatokat leszoktassák az emberi gondoskodástól való függõségrõl.

A központba kerülõ pandák az elsõ 5-10 évben a kísérleti zónában továbbra is a ketreceikben fognak élni. Azokat az állatokat, amelyek megszokták az új környezetet barlangokba költöztetik, és megtanítják õket az önálló eleséggyûjtésre.

A pandákat azonban még ekkor sem hagyják magukra, folyamatos ellenõrzés mellett a mesterséges tenyésztési programban is részt vesznek.

A teljes visszavadítási program 15 évig tart, az állatokat csak azután engedhetik át a központ szomszédságában lévõ természetvédelmi területre - mondta Csang Cse-ho (Zhang Zhihe) a Szecsuan tartomány közigazgatási központjában található csengtui (Chengdu) óriáspanda-tenyésztési és kutatóközpont igazgatója.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra