2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Negyedszerre kocoghattunk a budapesti kutyafuttán

Budapesten, a Városligetben negyedszer rendezték meg a KutyaFuttát, amelyre több száz gazdi nevezett be négylábújával. Az egészséges életmód népszerûsítése mellett idén a menhelyi kutyák örökbefogadásának lehetõségeire hívták fel a figyelmet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Temesváry Krisztina elmondta: Magyarországon összesen 5-6 ezer kutyát tudnak befogadni a menhelyek. Szinte valamennyiben teltház van, sõt, az utcákon is kóborol több tízezer gazdátlan eb. Ezért is tartották fontosnak, hogy idén minél több embernek mutassák be az örökbefogadás lehetõségeit - tette hozzá. Az örökbefogadott kutyák 30 százalékát a válságra hivatkozva visszaviszik a gazdák a menhelyekre.

Az egyesület elnöke beszámolt arról is, hogy a szombati rendezvényre a több száz nevezõ mellett több ezren látogattak ki. A KutyaFutta hagyományos célja idén is az volt, hogy egy intenzívebb kutyasétáltatással, futással felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Külön rendezték meg a vakok és gyengénlátók valamint az õket vezetõ kutyák versenyét. Ezenkívül az Illatos úti állategészségügyi teleprõl kihozott négylábúakkal a kutyatartással barátkozók kipróbálhatták a sétáltatást. A sikeres próba után 3 kutya örökbefogadóra is talált - tette hozzá.

A helyszínen állatorvosok tanácsait is meghallgathatták a gazdák, de saját egészségüket is tesztelhették ingyenes szûrõvizsgálatokkal. Ezenkívül életmód és táplálkozási tanácsokat kaphattak szakemberektõl.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra