2024.03.29. - Auguszta

A patkányokat kiirtották, most a nyúlözönnel küzdenek

180 millió forintos költséggel megszabadította magát a patkányoktól egy brit sziget, ám mostanra meg lassan a nyulak az urak rajta.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Canna szigetérõl van szó, amelynek lakosai négy évvel ezelõtt messze földrõl - Új-Zélandról - béreltek fel patkányirtókat. A mesterek értették a dolguk, mert egy fia patkány sem maradt életben a 10 ezer példányos hajdani kolóniából, viszont emiatt meg valóságos "nyúlboom" indult be és mostanra a tapsifülesek demográfiai robbanása rengeteg kellemetlenséget okoz az embereknek, akik jóval kevesebben vannak, mint a több ezer nyúl: mindössze húszegynéhány állandó lakos él a szigeten.

A 600 ezer fontot a patkányirtásra természetesen nem õk adták össze, hanem állami pénzbõl történt a hadmûvelet. Elsõsorban nem az emberekért, hanem a sziget ritka madárfajainak védelmében, félõ volt ugyanis, hogy a patkányok végeznek velük. Ráadásul veszélybe került a helyi egér is, amely arról nevezetes, hogy egynegyeddel nagyobb a "szabványnál".

A sziget egyetlen étterme megpróbálja kivenni részét a nyulak elleni küzdelembõl: étlapján szintén megszaporodtak a nyulak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra