2024.04.19. - Emma

Leharapta egy oroszlán a kisfiú fülét az állatkertben

Az oroszlán gyakorlatilag félig megskalpolta a gyereket, aki mogyoróval szerette volna etetni a vadállatot.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Bukarestben élõ 6 éves kisfiú édesanyjával utazott a brassói állatkertbe. Az ottlévõk nyugalmát nem sokára a gyerek kétségbeesett sikolyai zaklatták fel. Elég volt néhány másodpercnyi figyelmetlenség az anya részérõl ahhoz, hogy a tragédia megtörténjen.

A kisfiú nem hallgatott anyja intelmeire, és túl közel ment az oroszlánok ketrecéhez. Sõt, mivel mindenképp meg szerette volna etetni kedvenc nagymacskáit, felmászott a biztonsági korlátra, hogy mogyorót dobjon nekik.

"Kétségbeesett sikolyokat hallottunk, és mire odaértünk, a kisfiú tele volt vérrel, arcának felét szétszaggatta az oroszlán." – nyilatkozta Emilian Zaharia, a Brassói Állatkert egyik gondozója.

A gyereket azonnal kórházba szállították, ahol 4 órás mûtéten esett át. Jelenleg túl van az életveszélyen, de az orvosok is meglepõdtek az oroszlán okozta beavatkozástól.

Az oroszlán gyakorlatilag félig megskalpolta a gyereket, amit egyelõre sikerült helyreállítani, de a dokik szerint esztétikai beavatkozásokra is szükség lesz ahhoz, hogy a kisfiú hozhassa régi formáját.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra