2024.03.29. - Auguszta

Kutyaiskolába kerül a rendõrautót megtámadó pitbull

Megtámadott egy rendõrautót, ezért kutyaiskolába kell járnia egy pitbull keveréknek az Egyesült Államokban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Tennessee szövetségi állam egyik bírája elrendelte, hogy a Winston névre hallgató kant engedelmességre kell oktatni. A szigorú ítéletrõl a Chattanooga Times Free Press címû napilap számolt be.

Ha sikeresen elsajátítja a leckéket, akkor nem róják meg gazdáját, Nancy Emerlinget. Winstonnak ezen kívül fél éven át viselnie kell egy medált is "veszélyes lehet" felirattal.

A kutya március 14-én ugrott neki egy rendõrautónak: letépett egy jókora darabot a lökhárítóból és összemarcangolta az abroncsokat. A gazdája szerint korábban az agresszivitás legkisebb jelét sem mutató eb két kerítést áttörve szökött meg bekerített területérõl, és négy különbözõ gépkocsit támadott meg.

A térfigyelõ kamerák által rögzített videofelvételen, amelyet a CNN amerikai hírtelevízió is bemutatott és megtekinthetõ az újság internetes oldalán is, tisztán látható, amint Winston dühödten igyekszik leszakítani a rendõrautó lökhárítóját. Nem hajlandó elengedni annak ellenére sem, hogy a sofõr többször elõre-hátra tolat a kocsival, hogy megpróbáljon megszabadulni a nekivadult ebtõl. A lökhárítót végül teljesen leszakítja, és egy másik kutya is lecsap a zsákmányra. Winston és négylábú cinkosa, valamint egy harmadik kutya, amely ugatva asszisztált a jelenethez, ezután követik a kocsit az utcán.

Winstont, akit sem a könnygáz, sem az elektrosokkoló pisztoly nem tudott lecsillapítani, végül egy gumibotos rendõr térítette észhez. A garázda pitbull két hét után engedhetõ feltételes szabadlábra, ha az iskolában megkapja a feddhetetlen viselkedésû minõsítést.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra