2024.04.24. - György

Brutális körülmények Dabason

Brutális körülmények Dabason
Embertelen körülmények között találtak az állatvédõk csaknem 40 kutyát egy Dabas melletti tanyán. Az állatokat hetek óta bezárva tartották egy házban. A kutyák többsége napok óta nem evett, és saját ürülékükben mászkáltak az épületben. Az állatvédõk az összes ebet elszállították a teleprõl. A ház tulajdonosát – akitõl már többször is koboztak el kutyákat – egyelõre nem találják.

Egy szekrénybe zárva találtak rá az egyik kutyára és hat kölykére az állatvédõk. A házban mindent elborított az ürülék, az állatok ilyen körülmények között éltek már hetek óta.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Még a pincében is találtak legyengült ebeket. Az állatvédõk egy bejelentés alapján mentek ki a Dabas melletti tanyára, ahol csaknem negyven kutyára bukkantak. Az állatok többsége feltehetõen napok óta nem evett.

„Az állatok elõtt takarmány nincsen, elkoszolódott, mûanyag tejesládákban van valami ivóvíz, amely ugye nem tiszta az adott körülmények között” – mondta Kiss Miklós, hatósági fõállatorvos.

A kutyákat az állatvédõk egyenként lefotózták és megvizsgálták, majd ketrecekben elszállították õket a telephelyrõl. De nem minden kutyát sikerült ilyen egyszerûen befogni.

A ház tulajdonosa a kutyák elszállításáig nem került elõ. A nõ viszont nem ismeretlen az állatvédõk elõtt. Néhány éve már koboztak el tõle állatokat, és még eljárást is indítottak ellene állatkínzás miatt.

„Folyamatosan gyûjtötte a kutyákat, állatmenhelynek mondja magát, de az állatok folyamatosan szaporodnak nála, tele vannak tépett, mart sebekkel, egymást bántják, ellátatlanok a sérüléseik” – mondta Schneider Kinga, az állatvédõk szóvivõje.

Néhány kutyában csipet is találtak, így elképzelhetõ, hogy õk hamarosan visszakerülnek eredeti gazdáikhoz.

Az állattartó telepet üzemeltetõk az állatvédõ alapítvánnyal szemben - azok garázda cselekménye miatt - pert kezdeményeznek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra