2024.03.29. - Auguszta

Cane corso

Cane corso
A cane corso közepesen nagy kutya,erõs,de nem zömök testfelépítéssel.Háta egyenes,széles és igen izmos. Széles mellkasa ugyancsak izmos, az elülsõ része elõreugrik, a farok viszonylag magasan tûzött.Azokban az országokban,ahol ez megengedett,a farkát általában megkurtítják, de nem túl rövidre,a csonkot a kutya nyugalmi helyzetben lelógatja, de járás közben a hátával egy vonalban vagy kissé még magasabbra emelheti.Lábai egyenesek,ízületei szépen kirajzolódnak. A cane corso mancsa macskaszerû,a hátsó mancs valamivel hosszabb az elsõnél.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az enyhén ívelt,izmos nyakon alig látható lebernyeg,keresztmetszete ovális alakú.A koponya a fülek között széles és enyhén boltozatos.A tarkó eléggé gyengén fejlett. A stopp határozott. Az ajkak erõsek,a felsõk általában rálógnak az alsókra,szembõl nézve fordított U alakúak. A közepes nagyságú szemek tekintete éber és értelmes.

A fülek arányos a fejjel,háromszögletû és lelóg. A cane corso kissé alsó harapású fajta. Szõrzete rövid,fényes és sûrû,nem lehet puha tapintású. A cane corso fekete színben,különféle sárga,vörös és szürke árnyalatokban,valamint csíkos színezettel ismert. A fekete vagy fehér maszk nem nyúlhat a szemek mögé.A mellkason,a mancsokon és az orr körül kis fehér foltok lehetnek.A szemek sötét színûek.

A cane corso bátor, kiegyensúlyozott, értelmes, mozgékony és kissé szilaj kutya. A családjával szemben gyengéd és hûséges. A kifutóban való tartása nem nagyon alkalmas. Figyelmes, családját védelmezõ kutya, és ha igazi veszély fenyeget, a hangját is kiereszti. A gyerekekkel jól megfér, idegenekkel szemben viszont gyanakvó, csak a gazdája jelenlétében hajlandó megtûrni õket. Ha megfelelõ volt a szocializációja, a háziállatokkal sincs gondja. Más kutyákkal szemben általában harcias.

Marmagasság:kan:64-68cm, szuka:60-64cm Testtömeg:kan: 55-60kg, szuka:45-50kg Táplálékigény:1200-1440g/nap Alomszám:4-8 kiskutya Várható élettartam:10-14 év

A cane corso általában könnyen és gyorsan tanul, de nem kezdõknek való kutya. Gazdának az olyan, természetes tekintéllyel rendelkezõ személy a legalkalmasabb, aki emelett nyugodt is. Ha a kölyköt következetes módon, harmonikus környezetében nevelik fel, nagyobb a valószínûsége annak, hogy kiegyensúlyozott, megbízható kutyává fejlõdik.

Nem kell attól félni, hogy emiatt romlanak õrzõ-védõ képességei, az õrzésre való hajlam a fajta veleszületett tulajdonsága, és az állat mindig cselekszik, ha szükséges. Kölyökkorában hosszabb idõt kell tölteni a más kutyákhoz való szoktatásával, máskülönben könnyen nekiugorhat fajtársainak, hogy bebizonyítsa erejét. A cane corso egészen mostanáig csak társként tartották, bár voltak, akik a kutyás sportokban is meglepõen jó eredményeket értek el vele.



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra