2024.04.20. - Tivadar

Kutyáktól tanulnak a diákok

Kutyák oktatják a pilisjászfalui gyerekeket. A négylábúak matematikára, angolra, biológiára tanítanak, fizetésüket pedig jutalomfalat formájában kapják.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Eki, Pippa, Titán, Kepi és Molly – õk a pilisjászfalui Dózsa György iskola tanítói. Igen, nem tévedés: a pedagógusok egytõl egyig négylábúak és szõrösek. Ugyanis kutyák.

– Az ebekkel való oktatás ötlete jó pár évvel ezelõtt Németországban jutott az eszembe – mondta a Borsnak Fekete Zsuzsa. – Itt Pilisjászfalun állandóak a foglalkozásaink, amelyeken nemcsak az aktuális tananyag oktatását oldjuk meg a kutyák segítségével, de arra is megtanítjuk a gyerekeket, hogyan kell felelõsen kutyát tartani. Természetesen a négylábúak bevonása terápiás hatással is bír, így játékos formában gátlásokkal, félelmekkel küzdõ gyerekek is hamar felzárkózhatnak a társaikhoz – tette hozzá Zsuzsa.

A kutyák a biológia-, matematika-, vagy akár az angolórákon is hasznos részei az oktatásnak, mindamellett a testnevelés során õk maguk is kitûnõen szórakoznak. A két golden retriever, Eki és Pipa szinte folyamatosan egy-egy fonott kosárral a szájában lép oda a gyerekekhez, akik különbözõ feladatokat kapnak négylábú tanítójuktól. S bizony a jutalmazás is megmozgatja az apróságok fantáziáját, hiszen a jutalomfalatokat meg kell számolniuk, mielõtt tanítóik gyomrában kötnek ki, majd azt is hangosan elemzik, hány darab falat maradt, ha például hét darabot nyelt le a négylábú pedagógus.

Zsuzsa Európában egyedülálló módszere ma már szabadalom. Nem is csoda, hogy a „tanári kart” gyakran hívják meg más iskolákba, táborokba, játszóházakba, hogy megmutathassák, tanítói diploma vagy akár nyelvvizsga nélkül is lehet szép eredményeket elérni az oktatás terén.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra