2024.03.29. - Auguszta

Óriástojást tojt egy tyúk Pakson

Rekordsúlyú, kétszáz grammos tojást tojt egy tyúk Pakson. A tyúk tulajdonosa bízik benne, hogy a baromfi teljesítménye talán bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe. Somogyi Géza elmondta az MTI-nek, hogy a hatalmas tojás éppen egy hete „született”. Miután látta, hogy a szokottnál jóval nagyobb, pontosan regisztrálta az adatait.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A tojás súlya 200 gramm, magassága 8,7 centiméter, szélessége pedig 6,25 cm. A kerülete függõlegesen mérve 24 centiméter.

Hogy pontosan melyik baromfié a tojás, nem tudni, de a tulajdonos szerint vörös tyúk tojhatta. A háznál egyébként 20-30 különféle tyúk van, naponta 8-10 tojást tojnak. A gazda táppal nem eteti õket, kizárólag búzát, kukoricát és napraforgót kapnak.

Somogyi Géza biztosan nem tudja, hogy rekordnak számít-e az óriástojás, de amennyiben az, szeretné, ha bekerülne a Guinness Rekordok Könyvébe. Egy átlagos tojás súlya 50-60 gramm.

Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora közölte, hogy tyúktojással kapcsolatos magyar méretrekordot nem tartanak nyilván. Ha szeretnék hivatalosan is regisztráltatni, szakértõvel - biológussal, ornitológussal - kell megvizsgáltatni - tette hozzá.

Legutóbb egy brit baromfi tojt az átlagosnál négyszer nagyobb, 9 centiméteres tojást, amelynek kerülete 21 centi volt.

A Guinness Rekordok Könyvében nyilvántartott világcsúcstartó tyúktojás kerülete 22,8 centi, hossza 31 centi. 1896-ban tojta egy brit tyúk.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra