2024.03.29. - Auguszta

Újonnan felfedezett algák adnak új reményt a korallzátonyok számára

Egy nemzetközi kutatócsapat felfedezte, hogy a korallzátonyok eddig ismeretlen algafajai akár magasabb hõmérsékletet is képesek elviselni, ezzel pedig ellenállhatnak az éghajlatváltozás hatásának.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A korallokkal szimbiózisban élõ új algafajokra az Indiai-óceán északkeleti részén, az Andamán-tengerben bukkantak rá. Ez a terület a legtöbb eddig ismert korall számára túl meleg, így a számtalan korallszimbiózis felfedezése azzal a reménnyel kecsegtet, hogy legalább a Föld egyes részein fennmaradnak a korallzátonyok, és velük együtt értékes élõviláguk - írták a kutatók a Journal of Biogeography címû szaklapban a Der Standard honlapja szerint (www.derstandard.at).

A környezeti hatások jelentõsen megzavarhatják a korallok és algák közti érzékeny szimbiózist. Ha az algák elpusztulnak, a korallok sem élnek tovább, és kifehérednek. A tömeges korallfehéredés napjaink problémája, harminc évvel ezelõttig ritkaságszámba ment.

A trópusi korallzátonyoktól sok millió ember élete függ, mivel körülöttük halásznak, vagy csak településeiket védik az ártól.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra