2024.03.29. - Auguszta

Tilos a tömegtenyészetekbõl származó kisállatok kereskedelme West Hollywoodban

Betiltották a tömegtenyészetekben nevelt kutyák és macskák eladását West Hollywoodban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kaliforniai város állatkereskedéseiben ezek után csak az állatotthonokból és állatmenhelyekrõl származó négylábúakat kínálhatják megvételre - közölte a Los Angeles Times. A határozattal a városi tanács az állatvédõk azon követelésének engedett teret, hogy tegyenek valamit a kutyák és macskák tömegtenyészetekben történõ, állatkínzó nevelése ellen.

A kisváros részérõl nem ez az elsõ jelzése az állatvédõkkel való együttmûködésnek. 2002-ben a hivatalos iratokban és szövegekben a "háziállat" kifejezést a "kísérõ" szóval, az "állattartót" pedig "állatgondozóval" helyettesítették.

Jeffrey Prang városi tanácsos szerint ezek miatt a lépések miatt bolondnak tartják õket, de kifejtette: "Ha megvizsgáljuk, milyen mértékû manapság az állatkínzás, láthatjuk, hogy mi cselekszünk helyesen".

Az állatvédõk régóta kritizálják azokat az "állatgyárokat", amelyekben a kutyákat és macskákat tömegtermékként kezelik. Ezek az állatneveldék ráadásul tovább növelik a feleslegessé váló - többnyire gyenge és beteg - kisállatok számát.

A Humane Society állatvédõ szervezet becslései szerint az összesen háromezer ötszáz amerikai állatotthonban évente megközelítõleg négy millió nem kívánt kutyát és macskát ölnek meg.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra