2024.03.29. - Auguszta

Szõrtelen medvék - fotóval

Egyelõre teljesen ismeretlen okból, egyik napról a másikra kihullott a lipcsei állatkert két pápaszemes medvéjének a szõre.

A 15 éves Dolores és a 11 éves Lolita minden elõzmény nélkül, hirtelen hullatták ki szõrüket. Az állatorvosoknak fogalmuk sincs az okról, a vizsgálatok semmilyen rendellenességet nem mutattak ki.Valamilyen genetikai okot sejtenek a jelenség hátterében. Így viszont félõ, hogy több, Európában tartott pápaszemes medvénél elõfordulhat hasonló eset.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Tovább fokozza a kopaszodás rejtélyét, hogy csak a nõstény medvéket érintette, és nekik is csak a testükön hullott ki a szõr. Az állatoknak éppen most, a közelgõ tél miatt kellene vastag bundát növeszteni.

A gondozók és az orvosok szerint a kopaszság nem fenyegeti a medvék életét, csak kellemetlenségeket okoz: fáznak, és a napfényhez nem szokott, érzékeny bõrük csúnyán leég. A két kopasz medve hamar az állatkert szenzációja lett, egész Németországból jönnek a látogatók megnézni a bizarr külsejû állatokat.

A pápaszemes medve egyébként az Andokban, 4200 méteres magasságig terjedõ hegyvidéken él Venezuelától Bolíviáig és Chiléig. Erõsen veszélyeztetett, a Vörös Listán szerepel, mert a lámatenyésztõk mindmáig mérgezik e medvefajt, és az orvvadászok is szívesen vadásszák. Állatkertekben is ritka, Magyarországon a nyíregyházi állatkertben látható három példány.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra