2024.03.28. - Gedeon, Johanna

25 éves a világ legöregebb kutyája

Rálicitált egy német nõ arra, hogy kinek a kutyája a legöregebb a világon. Az asszony ugyanis azt állította szerdán, hogy az õ kedvence 25 éves, ráadásul még él, míg a héten Amerikában elpusztult másik kutya csak 21 évet élt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az egyik vezetõ hír volt kedden, hogy 21 évesen, vagyis a világ eddigi legöregebb kutyájaként távozott el Chanel, a szálkás szõrû tacskó az Egyesült Államokban. Ez az életkor emberi viszonylatban 147 év. A Bajorországban élõ Verena Wulf szerdán felhívta az egyik helyi rádiót és közölte, hogy az õ kutyája plusz négy éves, ráadásul még él, és a fülébe tetovált születési évszáma bizonyítja, hogy az övé a világcsúcs.

"Az én Pennym 25 éves, 1986-ban került hozzánk két évesen, és az állatorvos betetoválta a fülébe a születése idejét" - mondta az asszony az SWR3 nevû rádiónak, amely felhívta az állatorvost, Johannes Pohl-t. Õ pedig közölte, hogy valóban, Penny, a berni pásztorkutya volt az elsõ páciense, amikor megnyitotta rendelõjét 23 évvel ezelõtt, és már akkor sem volt kölyök Penny. Frau Wulf ebének kora emberi viszonylatban 175 évnek felel meg.

Gazdája szerint egyébként a matuzsálem Penny már nehezen tud járni, alig hall és lát, legjobb barátja pedig a család macskája. Az állatorvos azt is elmondta a bajor rádiónak, hogy Penny szíve rendkívül erõs, és lehetséges, hogy még egy ideig élni fog.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra