2024.03.29. - Auguszta

Sziget 2009-en is lesz Zöld Udvar

Sziget 2009-en is lesz Zöld Udvar
Irány 2009-ben is a SZIGET Fesztivál!

Zöld Udvar - Egyszer majd mind rájövünk, hogy a pénz nem ehetõ.

Résztvevõ szervezetek: Bocs Alapítvány, Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség, Humanista Mozgalom, Közép Európai Fejlesztési Egyesület, Levegõ Munkacsoport, Magyar Természetvédõk Szövetsége, Orpheus Állatvédõ Egyesület, Útilapu Hálózat – SCI Hungary, Védegylet Egyesület, Zöld Fiatalok Egyesület.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Zöld Udvar idén a régi helyszínen, de aktuális programokkal várja a szigetlakókat. Programjaink röviden:

Közös programjaink egész héten: napelemes mobiltelefon-töltés, klímafotózás, kvízek, tesztek, állat-origami, hennázás, és ki tudja még mi... Öko-globál aktivista filmek, kerekasztal beszélgetések, vitafórum, és esténként élõzenei programok a chill-out sátorban.

Az udvar éjszakai hangulatvilágítását idén környezetbarát, alacsony energiafogyasztású LED-technológiás világítótestek és LED-es fényfüzér biztosítja. A rendszer akkumulátorokról üzemel, amit napközben napelemek töltenek fel. Látogass el hozzánk, nézd meg Te is közelebbrõl, hogyan is mûködik mindez, és tudd meg, mennyit spórolhatsz LED-es világítótestek használatával!

A filmvetítések és beszélgetések helye a Fair Trade teázó chill-out sátra!

Résztvevõ szervezeteink egyéni programjai:

BOCS Alapítvány: 08.15-én, szombaton 11 órától Simonyi Gyula elõadása „Túlélési lehetõségek a civilizációs összeomlásban” címmel. Szintén szombaton, de 15 órai kezdettel pódiumbeszélgetés a környezetért felelõs miniszterrel, a beszélgetést vezeti: Simonyi Gyula. Egész héten ökolábnyom számítás, babláblabda varrás.
http://www.bocs.hu/

Fair Trade Teázó: az elõzõ évhez hasonlóan, és immár ötödik alkalommal most is éjjel-nappal biztosít bárki számára egy pohár forró teát, vagy egy csésze kávét, emellett tájékoztat a méltányos kereskedelemrõl, idén elõször nyereményekkel! Fotókiállítás, feliratos és szinkronizált kisfilmek, játékok, a Méltányos Kereskedelemben kapható termékek kiállítása. Teázás-kávézás közben játssz velünk a Zöld Udvarban! Fényfüzér vezesse utadat hozzánk!
http://www.fairvilag.org/

Humanista Mozgalom: Fõ témánk: Világ Körüli Menet a Békéért és Erõszakmentességért. Csatlakozz Te is a menethez! Minden nap interaktív, kreatív programok, beszélgetések, közös alkotás, vidámság. 08.15-én, szombaton délután Instrumenet - közös zenélés, éneklés. Keresd a zöldben a narancsot! :)
http://www.humanista.hu/
http://www.vilagbekemenet.hu/

Levegõ Munkacsoport: A „Vegyszerezett világ – kampány a fenntartható vegyianyag-használatért” felvilágosító és szemléletformáló kampányunk keretében akciónapokat tartunk pénteken és szombaton. Gyere el, és ismerd meg Te is a közvetlen környezetedben is megtalálható, mindennapossá vált vegyianyagokkal kapcsolatos tényeket, valamint azt is, hogy Te mit tehetsz a felhasználásuk csökkentése érdekében!
http://www.levego.hu/

Magyar Természetvédõk Szövetsége: A Magyar Természetvédõk Szövetsége (MTVSZ) minden eddiginél nagyobb szabású programmal készül a Sziget fesztiválra. A szervezet kiadványokkal, energia infoplakátokkal, éghajlatvédelmi játékokkal, totóval és a klímatörvényhez aláírásgyûjtéssel várja az érdeklõdõket a Zöld szigeten. Az MTVSZ és nemzetközi partnerei (Energia Unió) új interaktív installációjának érdekessége, hogy a padlóba épített hálós szerkezetû nyomás-érzékelõk érzékelik az emberek mozgását, és a mozgási energia átalakítva, hang és képanyag formájában jelenik meg az óriás kivetítõkön. 08.16-án, vasárnap interaktív beszélgetést szervezünk energiatudatosság témában, melyre civileket, döntéshozókat és egy ökofalu képviselõjét hívtuk meg. Utána kerül sor a londoni Coldcut együttes fellépésére, amely szintén rendhagyó lesz, hiszen a szervezõk felkérésére az együttes külön erre a célra fejlesztette ki legújabb audiovizuális mûsorát, amely természetesen környezetvédelmi üzenetet közvetít.
http://www.mtvsz.hu
http://www.klimatorveny.hu

Orpheus Állatvédõ Egyesület: az egész rendezvény alatt megtekinthetõ állatvédelmi kiállításunk, a www.sintér.hu. Totók, tesztek, ingyenes kiadványok várnak minden érdeklõdõt a standunknál minden nap. További infók: Állatbarát Web Kuckó – http://www.zug.hu
Zöld Fiatalok: Minden nap: Tükörben a Világ - Globális társadalmi és környezeti témákat feldolgozó játékok, melyek az egészen kicsiktõl kezdve tinikkel és felnõttekkel is játszhatók. Néhány cím: Ökolábnyom-teszt, Így élnek õk a Föld másik felén, Tárgyaink története, Emberi szükségleteink, A globális élelmiszerválság okai, Az autózás mítosza, Rögtönzött találmányok, Vegareklám. Minden nap más-más játékokkal várjuk a hozzánk látogatókat. A játékok mellett a tavaly nagy sikert aratott Zöld Gyóntatófülke is programunk része. A gyóntatófülkébe betérõk Kozmosz Atyának meggyónhatják a környezet ellen elkövetett bûneiket, majd személyre szabott penitenciával távozhatnak.
http://www.zofi.hu

A részletes napi programot a Sziget honlapján (www.sziget.hu/fesztival ), a bejáratnál a programtáblán és a Zöld Udvarban is megtalálhatod!
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra