2024.03.29. - Auguszta

Kislányt fojtott meg egy házikedvencként tartott óriáskígyó

Egyesült Államok - Kislányt fojtott meg Floridában egy házikedvencként tartott 2,5 méter hosszú burmai óriáskígyó, amely a terráriumából kiszökve éjjel támadta meg a gyerekszobában alvó kétéves gyermeket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Shaiunna Hare életét már nem tudták megmenteni a szerda reggel 10 óra körül helyszínre érkezõ mentõk - közölte a helyi rendõrség.

Az állat gazdája, a kislány édesanyjának barátja reggel vette észre, hogy az engedély nélkül tartott hüllõ a gyermek szobájába kúszott. Az óriáskígyó a már halott Shaiunna testén feküdt, akinek a fején még marásnyomok is voltak.

A kígyó gazdáját egyelõre még nem helyezték vád alá, a rendõrség azonban vizsgálatot indított, hogy hanyagság, vagy más törvények megsértése vezetett-e a gyermek halálához.

A HSUS amerikai állatvédõ szervezet szerint az Egyesült Államokban 1980 óta legkevesebb 12 embert, köztük 5 gyermeket öltek meg óriáskígyók.

A burmai óriáskígyó nem honos Floridában, de a fogságból kikerült állatok a természetben is könnyen megmaradnak, akár 8 méteresre is megnõhetnek, súlyuk pedig elérheti a 90 kilogrammot.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra