2024.04.18. - Andrea, Ilma

Varangytömeggyilkos nap Ausztráliában

Sydney - Varangygyilkoló napot tartottak vasárnap Ausztráliában: a gyûlölt mérges békákat irtották emberek nagy lelkesen.

Több százan csaptak fel békahóhérnak Queensland államban. A varangyölés öt helyszínen folyt és díjakért, azaz egyúttal verseny volt. Az "emberes" - 20 centire is megnövõ - békák részérõl több ezres a vasárnapi veszteséglista - ami azonban csak csepp a tengerben, mivel több millióra tehetõ teljes létszámuk. A hét végén megöltek közül a legnagyobb varangy 29 dekás volt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nem ez az elsõ megmozdulás és akció a gyûlölt békafaj ellen Ausztráliában. Éppen négy éve varangygolf és -krikett vette kezdetét: a játék lényege, hogy labda helyett varangyos békát kellett ütni, lehetõleg agyon. Az ok ugyanaz volt, mint a békatömeg vasárnapi gyilkolásának: nagyon elszaporodtak ezek a kétéltûek, amelyek 1935-ben kerültek az ötödik kontinensre Hawaiiról. A gond az velük, hogy mérgükkel gyilkolják azokat az õshonos állatokat, amelyeknek békára fáj a foguk. Annyira erõs a mérgük, hogy negyedórán belül végezhet krokodillal, kígyóval, vagy vadkutyával (dingóval). A nõstények 8000-35000 tojást raknak egyszerre, és ezt évente kétszer is megteszik. A varangyok átlagos élettartama öt év.

A békagondot persze az ausztrálok maguknak köszönhetik, ugyanis szándékosan telepítették be Hawaiiról a varangyokat: a cukornád-ültetvényeket fenyegetõ zöldhátú bogarak ellen vetették be õket.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra