2024.04.20. - Tivadar

Sarkvidéki állatok magyar bélyegeken

Budapest - Bélyegkülönlegességgel hívja fel a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire a Magyar Posta: a sarkvidéki állatokat ábrázoló blokkot Persányi Miklós, a Fõvárosi Állat- és Növénykert fõigazgatója és Csáki György, a Magyar Posta elnöke közösen bocsátotta forgalomba pénteken.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Finnország és Chile nemzeti postájának kezdeményezésére a világ számos országa mellett a Magyar Posta két bélyegképet tartalmazó, sorszámozott bélyegblokk kiadásával csatlakozott a közös témához - a sarkvidékek és gleccserek védelméhez - állatokat bemutató négycímletû sorozatával.

Az akcióban résztvevõ országok postái saját belátásuk szerint fogalmazhatták meg a bélyegképre kerülõ motívumokat, a kibocsátás idõpontját és más részletét. Az összekötõ kapocs - Saku Heinänen finn grafikus alkotása - a jégkristályt szimbolizáló hivatalos embléma.

A most kibocsátott magyar bélyegképeken jegesmedve és sarki róka, keretrajzukon bálna, sirály, beluga, narvál, lunda és fóka látható. A sorozat címleteire pedig jegesmedvét, pézsmatulkot, hópárducot és királypingvint rajzoltak természetes környezetükbe helyezve õket.

A bélyegeket az is különlegessé teszi, hogy a hagyományos ofszet nyomtatás kiegészült a biztonsági termékek gyártásánál alkalmazott különleges lakk szitanyomással, amelynek köszönhetõen a blokkon elszórtan, a sarkvidéki táj eredeti, fagyos hangulatát idézõen, selymesen csillogó apró felületek találhatók - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta.

A Székely Kálmán tervezõmûvész által alkotott bélyegek 350 ezer példányban készülnek. Ezek, valamint a 100 ezer darab blokk március 27-tõl vásárolhatók meg a postákon.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra