2024.04.24. - György

Természetvédõk madárvadászat miatt kritizálják Montenegrót

Radolfzell - A vándormadarak vadászata miatt bírálta a környezetvédõ német EuroNatur Alapítvány Montenegrót, ahol a vadászat ugyanis illegális, a balkáni ország kormánya mégis tolerálja ezt a cselekedetet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A bírálatot az a közlemény tartalmazza, amelyet az EuroNatur Alapítvány adott ki pénteken Radolfzellben, a Bodeni-tó partján megtartott ülésén.

"A montenegrói kormánynak sürgõsen érvényt kell szereznie a vadászati törvénynek, az elõírások betartatásának" - áll a közleményben. Csak március 12. és 15. között az adriai tengerpart két strandján több ezer madarat lõttek le. Az elpusztított szárnyasok között volt a ritka böjti réce is, amelyet Németországban a kihalás veszélye fenyeget.

Az EuroNatur dokumentuma emlékeztetett a montenegrói vadászati törvényre, amelyet 2008 augusztusában fogadtak el, és amely megtiltja, hogy a parti övezetben vadásszanak bizonyos madárfajokra, sõt a márciusi vadászatot is törölték. A természetvédelmi alapítvány felhívja a figyelmet: ahelyett, hogy a montenegróiak védenék a természetes partszakaszokat, elfoglalják azokat a hazai és az olasz vadászturisták.

Az EuroNatur Alapítványt 1987-ben hozták létre német természetvédelmi szervezetek. Az alapítvány a világ minden részén környezetvédelmi projekteket támogat, tudósokkal együttmûködve.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra