2024.04.20. - Tivadar

Megmentették az utolsó, Tasmániánál partra vetõdött delfint

Sydney/Canberra - Sikerült megmenteni az utolsó életben maradt delfint, amely Tasmániától délre egy szigeten vetõdött partra.

A vasárnap partra sodródott gömbfejû és palackorrú delfinek utolsó, még életben lévõ példányának szerdán sikerült visszaúsznia a tengerbe, megmenekülésébe az állatvédõk is besegítettek:
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

jetskikhez kötötték az állatot, majd óvatosan az óceánba vontatták, ahol az csatlakozott fajtársai egy csoportjához - közölte a tasmániai természetvédelmi hivatal vezetõje, aki a sziget legsikeresebb mentõakciójának tartja a delfin megmentését.

A delfinek Tasmánia ausztrál szövetségi államtól délre, a King-sziget Naracoopa nevû partszakaszánál sodródtak partra. 142 elpusztult, 54 példányt sikerült megmenteni. Az utolsónak maradt nõstény azonban túl gyenge volt, és a sekély vízben maradt. A mentési kísérleteket az erõs szél akadályozta szerdáig.

Pár hónapon belül ez volt a negyedik alkalom, hogy delfinek vetõdtek partra. Az Antarktisz felé vándorló állatok idõrõl idõre tömegesen sodródnak partra Ausztráliában és Új-Zélandon, a tudósok azonban nem értik ennek pontos okát. A furcsa jelenség egyik lehetséges magyarázata, hogy az ember tengeri tevékenységével - például a hajózással - együttjáró hanghullámok zavarják meg az állatokat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra