2024.03.29. - Auguszta

Mágnesekkel 'térítik el' a floridai krokodilokat

Miami - Floridában kísérletképpen mágnesekkel próbálják "eltéríteni" a krokodilokat, hogy ne menjenek vissza eredeti élõhelyükre.

A krokodilok, amelyek rendkívüli mértékben ragaszkodnak szülõhelyükhöz, az építkezések miatt sokszor városi környezetben találják magukat, és az emberek ritkán örülnek a hüllõk társaságának. Ezért az állatokat befogják és elszállítják lakatlan területre, ám a hüllõk akár heti 16 kilométert is képesek megtenni hazatérésük érdekében.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az Egyesült Államok területén csupán Dél-Florida partvidékén élnek krokodilok, amelyek populációja az utóbbi idõben erõsen lecsökkent. A veszélyeztetett hüllõk számát 2000 körülire becsülik a szakemberek, akik azonnal megjelölik a kis krokodilok többségét, mihelyt azok kikelnek a tojásból. Ily módon a biológusok nyomon tudják követni a krokodilok mozgását.

A tudósok szerint tájékozódásukat a Föld mágneses terei segítik. Ebbõl kiindulva a floridai biológusok mágnesekkel kívánják megzavarni a krokodilok tájékozódását, befogásuk után idõlegesen két mágnest erõsítenek koponyájukra. Mivel a krokodilok így nem érzékelik, honnan vitték el õket, a szakemberek reményei szerint megtelepednek új lakóhelyükön.

A mostani gyakorlat szerint amennyiben egy krokodil kétszer visszatér a vadonból eredeti lakóhelyére, akkor vagy állatkertbe, vagy más védett, zárt területre kerül. A biológusok reményei szerint a mágnesek segítségével a krokodilok megõrizhetik szabadságukat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra