2024.03.29. - Auguszta

Legalább hét embert öltek meg tigrisek Indiában

Kisanpur - Tigrisek öltek meg legalább három gyereket és négy felnõttet az utóbbi hetekben India északi területein, mindaddig otthon maradásra kényszerítve ezzel a rettegõ falusiakat, míg az erdõõrök el nem kapják a gyilkos ragadozókat.

A helyi hatóságok felfegyverkezve kutatják át az Uttar Prades állambeli Dudhwa tigrisrezervátum közelében lévõ falvakat, ahol az utóbbi idõben legalább hét ember esett áldozatul elkóborolt tigriseknek. A vadállatok egyike a feltételezések szerint négy embert ölt meg az elmúlt két hétben, áldozatai között pedig három gyerek is volt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Parancs van az emberevõ tigris elaltatására és ketrecbe zárására, illetve, ha más lehetõség nincs, akkor a megölésére" - mondta P. P. Szingh helyi erdõfelügyelõ. A tigrisek jelentette veszély miatt a területen élõ falusiak nem engedik iskolába gyerekeiket, és földjeiket sem mûvelik.

K. K. Szingh korábbi erdõfelügyelõ szerint a problémát az okozza, hogy a falusiak elfoglalták a tigrisek természetes élõhelyeit. Körülbelül 100 tigris él a 800 négyzetkilométeres rezervátumban, és az elmúlt évek során a mostaniak voltak az elsõ halálos kimenetelû támadások a térségben.

"Ez egy igazi harc ember és állat között, a mi feladatunk pedig az, hogy mindkét oldalt védelmezzük" - mondta Szingh. Az indiai kormány 2007-es felmérése szerint míg egy évszázada 100 ezer, öt éve pedig 3600 tigris élt India rezervátumiban és õserdeiben, addig ez a szám mostanra 1500-ra csökkent.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra