2024.04.24. - György

Húszmillió forintért értékesítették az óriás tonhalat Tokióban

Húszmillió forintért értékesítették az óriás tonhalat Tokióban
Tokió - Száznégyezer dollárért, azaz több mint húszmillió forintért vette meg két szusibár-tulajdonos azt az a kékuszonyú óriás tonhalat, amely a hétfõi tokiói halárverésen került kalapács alá.

Ennél magasabb összeget, 20 millió jent (több mint 42 millió forintot) mindössze egyszer, 2001-ben fizettek a kékuszonyú tonhalért. Egy hongkongi és egy japán étteremtulajdonos versengett a 128 kilós halért, végül megegyeztek, s közösen vették meg a becses portékát, amelynek kilójáért 817 dollárt, azaz 160.586 forintot fizettek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A tonhal kilója kilónként átlagosan 55 dollárba (10.804 forintba) kerül a tokiói halpiacon, a kékuszonyú tonhal azonban más kategóriába tartozik, mint "közönséges" fajtársai. A gourmet-k meggyõzõdése szerint ez a legjobb, így a vékonyan felszeletelt, rizságyon szervírozott kékuszonyú tonhalért igen sokat hajlandók fizetni az étteremben.

A kékuszonyú tonhal a túlhalászás miatt a kipusztulás szélére sodródott, így az érintett országok, köztük Japán megegyezett, hogy az idén 20 százalékkal 22 ezer tonnára csökkenti a halászati kvótát.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra