2024.04.19. - Emma

Csivava

Csivava
Leírása: Rendkívül apró termetû, de arányos felépítésû minikutya. Feje elkeskenyedõ, koponyája kissé domború. Arcorri része rövid, hegyes. Füle testéhez képest aránytalanul nagy. Szeme fekete, barna, kék vagy rubinszínû. Fogai aprók, de szabályosan záródnak. Egy kis elõreharapást elfogadnak. Nyaka karcsú, elegáns ívelésû, törzse hosszú. Végtagjai egyenesek, párhuzamosak. Farka a csánkig ér. Rövid és hosszú szõrû változatban tenyésztik. Színe sárgásbarna, fehér, fekete, vörösesbarna, krémszínû, gesztenyebarna, ezüstszürke, fekete és rõt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Eredete: Mexikói fajta; származása vitatott. Egyes források szerint a kínaiakkal jutott el Mexikóba, más szakkönyvek azt állítják, hogy az aztékok vagy a toltékok alakították ki a fajtát a spanyol hódítók kis termetû kutyáiból. Nevét a mexikói Chihuahua államról és városról kapta. Eredeti neve: Chihuahua. Tulajdonságai: Élénk, éber, aktív, ügyes mozgású, fürge. Alkalmazása: Mini méretei dacára jó jelzõkutya, mert a legkisebb zajra is dühödt, kitartó ugatással reagál.

Profil: öleb. Marmagasság: 16-20 cm. Testtömeg: 0,90-3 kg. Táplálékigény: 200 g/nap. Alomszám: 2-4 kölyök. Várható élettartam: 9-12 év.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra