2024.04.20. - Tivadar

Afgán Agár

Afgán Agár
Leírása: A legszebb, legelegánsabb megjelenésû kutyák egyike. Járása ruganyos, kecses, suhanó, ugyanakkor egész felépítését a kitartás és az erõ jellemzi. Fejtartása büszke, elegáns. Szeme ovális alakú, sötétbarna.

Füle hosszú, a fejéhez simulva lelóg. Mellkasa a könyöke alá ér, háta a fara felé kissé lejt. Végtagjai párhuzamosak, egyenesek, mancsa nagy, ujjai zártak. Farka lelóg, a végét enyhén kunkorítja. Szõrzete hosszú, selymes, a fején szinte hajszerû. Színe fekete, kékesszürke, aranysárga, vöröses, fehér, rajzos, csíkozott.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Eredete: Õsi afgán fajta, egy Kr. e. 2000-bõl származó barlangrajzon ilyen típusú kutya látható. Az afgán agár modern formáját valamikor a századforduló elõtt Angliában alakították ki. Eredeti neve: Afghan Hound. Tulajdonságai: Önálló egyéniség. Ragaszkodó, de ezt a tulajdonságát nem mutatja ki annyira, mint a többi fajta. Alkalmazása: Az egész világon kedvelt luxuskutya, de az agárversenyeken is megállja a helyét.

Profil: versenykutya. Marmagasság: kan 69-74 cm, szuka 63-66 cm. Testtömeg: 23-27 kg. Táplálékigény: 1585 g/nap. Alomszám: 5-8 kölyök. Várható élettartam: 10-14 év.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra