2024.04.20. - Tivadar

Évente mintegy kilencezer madár pusztul el a Galápagos szigetek útjain

Quito - Évente mintegy kilencezer madár pusztul el a Galápagos szigetek országútjain, mert autónak ütközik - áll a Charles Darwin Alapítványnak a szigetekrõl készült 2007-2008-as jelentésében.

A Galápagos szigetcsoport a Csendes-óceánban található, ezer kilométerre nyugatra az ecuadori partoktól. Nevét az itt élõ óriásteknõsökrõl kapta. 1978-ban az ENSZ felvette világörökségi listájára.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A szigetek Charles Darwin angol tudós számára természetes laboratóriumként szolgáltak, a szigetek biológiai sokféleségének köszönhetõen itt fejlesztette ki a természetes kiválasztódásról és a fajok eredetérõl szóló elméletét.

A növekvõ turizmus, a bevándorlás és a nem õshonos fajok betelepítése miatt 2007 júniusában a szigeteket az UNESCO felvette a veszélyben lévõ világörökségi listára.

A madarak közlekedési tragédiái mellett azonban vannak jó hírek is, például a 18 legveszélyeztetettebb növényfajból hatnak a helyzete javult.

A természet védelméhez szükség van az ember közremûködésére - állapítja meg a jelentés, amely most elõször nemcsak környezeti rendszerként, hanem társadalmi-környezeti rendszerként vizsgálta a területet.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra