2024.04.18. - Andrea, Ilma

Hegyi állatmentés nagy erõkkel

Moszkva - Mintegy 130 birkát és kecskét szedtek le sziklákról a rendkívüli helyzetek minisztériumának hegyi mentõi az Altaj Köztársaságban egy példátlan akció során.

A minisztérium helyi részlegétõl egy gazdálkodó kért segítséget, mert állatai éhes farkasok elõl menekülve jó 200-250 méter magasra felmásztak a meredek sziklákon, de sem továbbjutni, sem lejönni nem tudtak.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A birkák és kecskék több napig álldogáltak étlen-szomjan, mígnem gazdájuk kérésére megérkeztek a hegyi mentõk, és több mint kétnapos munkával egyenként leeresztették a legyengült állatokat a sík területre.

A helyiek szerint ilyen sok állatot egyszerre még soha nem kellett menteni.

Az Altaj nagy kiterjedésû hegylánc Dél-Szibéria és Közép-Ázsia találkozásánál, Kazahsztán, Kína, Mongólia és Oroszország területén, jelentõs része az Altaj Köztársaság területén van. Itt erednek többek között azok a folyók, melyekbõl az Ob és az Irtis, Nyugat-Szibéria két legnagyobb folyama keletkezik. A hegyvidék gazdasági tevékenységtõl lényegében érintetlen, mintegy 1,56 millió hektárnyi oroszországi területeit az Altaj Arany-hegyei összefoglaló néven 1998-ban felvették az UNESCO Világörökség listájára.

A térség - amelyen három hatalmas természetvédelemi terület van - fontos szerepet tölt be a biológiai sokféleség megõrzésében, a rendkívül változatos tájak számos állatfajnak, köztük veszélyeztetett és csakis itt élõ fajoknak nyújtanak menedéket.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra