2024.04.19. - Emma

Neves embereket fotóznak Illatos úti kutyákkal

Külsõ - Többek között Presser Gábor, Novák Péter és Alföldi Róbert is elvállalta, hogy képek készüljenek róluk ebtelepi kutyák társaságában. A fotók fali- és asztali naptárban szerepelnek majd és jótékony célt szolgálnak.

A fotózást az idén létrejött Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezte, amely az Illatos úti Ebrendészeti Telepre bekerült kóbor kutyák életkörülményeinek javítását és örökbefogadási esélyeinek növelését tûzte ki célul.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatvédõ szervezet több neves embert is megkeresett, hogy elvállalná-e a közös fotózást egy ebtelepi kutyával. Igent mondott a felkérésre Alföldi Róbert, Azurák Csaba, Bánhidi Petra és Czene Attila, Cseke Katinka, Falusi Mariann, Für Anikó, Kecskés Karina, Kõbán Rita, Lang Györgyi, Novák Péter, Ónodi Eszter, Popper Péter, Presser Gábor, a Roll-Dance kerekesszékes tánccsoport két tagja, Vanyi Tibor és partnere, valamint Vasvári Csaba.

A neves személyiségeket a kutyákkal együtt Katkó Tamás fotómûvész fényképezi le. A fotózás hétfõn kezdõdött el egy budapesti fotóstúdióban.

A képek fali- és asztali naptárban szerepelnek majd, amelyeket az alapítvány kiemelt támogatói vásárolnak meg, és partnereiknek ajándékozzák el az év végén. Elõzetesen 600 fali- és 20 ezer asztali naptárra van igény - mondta szerkesztõségünknek Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója.

Az alapítvány most arra gyûjt, hogy az Illatos úti Ebrendészeti Telep külsõ kenneleibe gumiszõnyeg kerüljön, hogy a kutyáknak ne kelljen a hideg betonon tölteniük a téli napokat. A hõszigetelõ réteg beszerzése és felragasztása egymillió forintba kerül.

A telepre évente mintegy 3500 kutya kerül be. Egy részük kóbor-, másik részük pedig a gazdájuk által leadott, megunt kutya. Mivel a telepen 94 férõhely van, helyhiány miatt a 95. ebet csak úgy tudják befogadni, ha egy régebbi lakót elaltatnak.

A Vigyél Haza Alapítvány azt szeretné, ha minél kevesebb kutya számára lenne végállomás az Illatos út. Ezért augusztus 10-én örökbefogadó napot szervezett, amelyen egy hét alatt 120 kutya talált gazdára. Azóta ismét szinte teltház van a telepen, 80 kutya vár sorsára - közölte Kozma Tamás telepvezetõ, a Vigyél Haza Alapítvány kuratórium elnöke.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra