2024.03.29. - Auguszta

Nyugállományba vonul London utolsó rendõrségi macskája

London - Nyugállományba vonul Reagan, London utolsó rendõrségi macskája, "aki" több mint egy évtizeden át irtotta a rágcsálókat a brit fõváros egyik kapitányságán.

A hófehér macskát 1997-ben nyolchónapos korában vették a Snow Hill-i kapitányság állományába, ahol Carter-cicával közösen járõrözött. Mindkét macska születésétõl fogva süket volt, ám ez nem zavarta õket kötelességeik maradéktalan teljesítésében. A többi érzékszervük kompenzálta fogyatékosságukat, s a macskák teljes biztonsággal csaptak le a patkányokra és egerekre - olvasható a Sky News honlapján.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Carter mindössze másfél évig szolgálhatta a hazát, társa korai halála után Reaganre hárult a kapitányság patkánytalanítása. A macska leginkább éjszaka vadászott, a trófeákat pedig reggel vették számba a rendõrök, akik egy táblán vezették az eredményeket.

A rendõrségi macska idõvel igazi híresség lett - tévés dokumentumfilmben szerepelt, s saját honlapja volt a Facebook ismeretségi hálózaton.

Reagantõl a kollégák ünnepség keretében búcsúznak el. A négylábú járõrt díszes oklevéllel tüntetik ki, s egyben bemutatják új "feletteseinek", azaz gazdáinak: a macska a kapitányság egyik tisztjének szüleihez kerül, akiknek kertes házában élvezheti a megérdemelt pihenést.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra