2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Egyre népszerûbb a kenguruhús Ausztráliában

Egyre népszerûbb a kenguruhús Ausztráliában
Sydney - Az emberek is egyre inkább besegítenek a kengurufölösleg elfogyasztásába az ötödik kontinensen - tûnik ki az ausztráliai statisztikai hivatal legfrissebb jelentésébõl. Eddig a nemzeti jelképet nem szívesen ették az ausztrálok, de a helyzet változóban van.

A most közzétett adatok szerint tavaly az úgynevezett szelektív ritkítás keretében leölt erszényeseknek csaknem a felét - pontosan 48 százalékát - emberi fogyasztásra dolgozták fel. 2002-ben még csak 36 százaléknyi került az ausztrálok asztalára.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ausztrália 1959 óta exportálja a kenguruhúst. Ma is 14 ezer tonna az évi export belõle, de 8000 tonna már a hazai piacra kerül.

A kengurukat természetes környezetükben hivatásos vadászok lövik ki, az évi kvóta az állomány 12 százaléka: a cél az, hogy megakadályozzák túlszaporodásukat, de fenntartsák az állományt.

Az erszényes húsát alacsony zsírtartalmáért és hasonlóan alacsony áráért becsülik Ausztráliában - feleannyiba kerül, mint a bio-marhahús. Ugyanakkor a kenguruhús nem kaphatja meg az organikus védjegyet, mert származását nem lehet ellenõrizni - a puskavégre kerülõ állat bárhonnan jöhetett.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra