2024.04.20. - Tivadar

Elkapták a szökött orrszarvút

Gauhát - Elkábították és visszaszállították abba az indiai vadasparkba azt a rendkívül ritka indiai orrszarvút, amelyik két hete szökött meg.

Az 1,2 tonnás hím rinocéroszt egy fajtársával egyetemben nemrégiben szállították az India északkeleti részén található vadasparkba azzal a céllal, hogy megmentsék a terület orrszarvúállományát, amely az orvvadászok és a szeparatista felkelõk ténykedése nyomán erõsen megcsappant.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az AP hírügynökség tudósítása szerint rádiójeleket kibocsátó nyakörvének segítségével az Asszámban található Manasz Nemzeti Park munkatársai nyomon követték a szökevény útvonalát, elkapni azonban nem tudták, mivel attól féltek, hogy megfullad, ha elkábítják a mocsaras területen.

Végül mégis sikerült elkábítani és egy daru segítségével teherautóra rakni a hatalmas állatot, amelyet a beszámoló szerint hétfõn szabadon engedtek a nemzeti park területén.

A vadaspark egyik munkatársa úgy vélte: az orrszarvúnak valószínûleg honvágya támadt és megpróbált visszaszökni a Pobitora parkba, ahonnan öt hónappal ezelõtt hozták el.

Az észak-kelet indiai Asszámban a Föld indiaiorrszarvú-állományának mintegy kétharmada, több mint 2000 példány él.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra