2024.03.29. - Auguszta

Kubai zsiráf venezuelai orvosi mûszerekért - jó célért az állatbiznisz?!

Havanna - Venezuela eddig olajat szállított Kubának, amely orvosokat küldött cserébe, Kuba a jövõben állatkertjébõl zsiráfot és más ritkaságokat szállít a venezuelai zoóknak állatorvosi mûszerekért - új dimenziót adva a két ideológiai szövetséges kapcsolatainak.

A Havannai Nemzeti Állatkert a jövõ hónapban indítja elsõ szállítmányát a dél-amerikai országba, amelynek állatkertjei meglehetõsen leromlottak az elmúlt években. A küldeményt Venezuela orvosi mûszerekkel ellentételezi - közölte a havannai kert igazgatója.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az értékes állatkollekció összetételérõl még folynak a tárgyalások, de már biztosnak látszik, hogy Kuba többek között eljuttatja az olajországba a bolíviai elnökrõl elnevezett zsiráfját, Evót, továbbá elküld egy oroszlánt, egy törpe vízilovat, két hiénát és egy antilopot is.

Tomas Escobar, a havannai állatkert igazgatója késõbbre ígért egy fehér rinoceroszt is.

A kubai zoo nehéz idéket élt át, amikor az országot korábban bõkezûen támogató Szovjetunió 1991-ben felbomlott, de ma is a világon az egyik legteljesebb afrikai állatkollekcióval rendelkezik. A 340 hektáros területen 400 zebra és 300 oroszlán született fogságban, sokat közülük más állatkertekbe küldtek.

Venezuelától a havannai zoo elektronmikroszkópot, centrifugát és más mûszereket kap állatorvosi laboratóriumába.

Az állatok többségének szállítása nem támaszt különösebb gondot, repülõgépen teszik meg az utat. Csak a hathónapos, két méter magas zsiráf, Evo okoz gondot a szakembereknek. Biztosítani kell az étrendjét alkotó banán, édesburgonya, gyümölcslé, tej és keménytojás megfelelõ mennyiségét, és egyébként is úgy kell vigyázni rá, mint egy kisgyerekre - magyarázta ápolója, aki majd elkíséri az úton.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra