2024.03.29. - Auguszta

Óriáskígyó-riadó Dél-Angliában

Óriáskígyó-riadót rendelt el a dél-angliai rendõrség, miután egy boa constrictor megszökött londoni tulajdonosának otthonából.

A közel kétméteres, fekete foltokkal tarkázott, egzotikus háziállatként tartott barna bõrû hüllõ a brit fõváros déli részén lévõ Catham egyik villájából csusszant ki hétfõn.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rendõrség figyelmeztette a térségben élõ embereket, hogy csukják be házaik ajtaját és ablakait, és ne engedjék ki a szabadba kisállataikat.

A hatóság megnyugtatóan közölte azonban, hogy a kígyó néhány napja táplálékot kapott, nem éhes tehát, hanem valószínûleg egy nedves, sötét és meleg helyet keres az emésztéshez. A boák akár fél évig is megvannak táplálék nélkül, persze egy idõ után már keresik a friss zsákmányt.

A boa constrictor - vagy közönséges óriáskígyó - Közép- és Dél-Amerikában honos, nem mérges, zsákmányát úgy öli meg, hogy köré tekeredik és megfojtja.

A rendõrség mindenesetre felhívta az emberek figyelmét, hogy ha találkoznak a szökevénnyel, "ne érintsék meg és ne próbálják a farkánál fogva elkapni, mert a kígyó harap".
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra