2024.04.20. - Tivadar

Tehenes országjárás

Párizs - Camomille (Kamilla) nevû tehenével négy hónapig tartó országjárásra indul pénteken a 17 éves Hadrien, aki egy Valanjou nevû nyugat-franciaországi faluban él. Az 1200 kilométeres vándorlás célja az útmenti növények tanulmányozása lesz.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A fiatalember már tavaly szeptemberben kiválasztotta útitársát biogazdálkodást folytató szüleinek csordájából, és azóta rendszeres edzésekkel készíti fel a vállalkozásra a most 18 hónapos tehenet. "Meg kellett tanítani a kitartó haladásra és arra, hogy a hátán vigye ellátmányát" - magyarázta el Hadrien az AFP-nek. Naponta 20 kilométer lesz a menettáv és legalább heti egy pihenõnapot is tartanak.

Hadrien azt tervezi, hogy maga is az út mentén gyûjtött növényekkel táplálkozik, már három éve így alakította étrendjét.

A fiatalember idén érettségizett, és egy évet arra szán, hogy gondolkozzék a jövõjérõl. Többek között iparosokat is fel akar keresni, hogy "minél több dologgal megismerkedjen" és ha tetszik, kikössön valamelyik mesterség mellett.

Hadrien és a tehene meglátogat egy Franciaország délnyugati részén élõ remetét is - egy filozófust is, "aki úgy döntött, hogy kívül helyezi magát a társadalmon".
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra