2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kutyatolvaj polgármesternõ

Alice (Texas állam) - Kutyát lopott egy polgármesternõ az Egyesült Államokban, minek következményeként elveszítette állását, bírságot fizethet és közmunkázhat.

A texasi kisváros elsõ embere, illetve asszonya a szomszédai kutyáját "lovasította meg" még tavaly nyáron: rábízták nyaralásukkor, hogy vigyázzon rá, õ azonban nem adta vissza, hanem azt hazudta, hogy az eb megdöglött.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Pár hónappal késõbb a szomszédok egy rokona azonban felismerte nem túl messze a kutyát, amely ugyanolyan maradt, csak "álnevet" kapott: Puddles helyett Panchitónak hívták. A rokont nem tévesztette meg az "ördöngös álcázás" és hamarosan bíróság elõtt találta magát a polgármesternõ. Mint kiderült, a húgánál helyezte el az ebet. Bár váltig állította, hogy valójában nem ellopni akarta a kutyát, hanem jobb helyre juttatni, mert gazdái elhanyagolták, bûnösnek találtatott. Peren kívüli egyezséggel megúszta 300 dollár - 45 ezer forint - bírsággal, 48 óra közmunkával és állása meg a kutya elvesztésével. Utóbbit vissza kellett adnia tulajdonosainak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra