2024.04.16. - Csongor

Macskamama neveli az újszülött vöröspandakölyköt

Macskamama neveli az újszülött vöröspandakölyköt
Amszterdam - Házimacska fogadott be kicsinyei közé egy születése után magára hagyott vöröspandakölyköt az amszterdami állatkertben.

Tíz nappal ezelõtt két kis vörös macskamedve, azaz vöröspanda jött világra a holland állatkertben, ám a kölyköket Gladys, az anyjuk magukra hagyta. A csöppnyi pandákat egy ideig inkubátorban tartották, majd az egyik gondozó macskája, amelyik éppen megkölykezett, befogadta õket a kiscicák közé.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az egyik kis panda túl gyenge volt és egy hete elpusztult, a másik azonban rendesen szopik tejtestvéreivel.

A vörös macskamedve csupán távoli rokona az általában panda néven emlegetett fekete-fehér óriáspandának. A kifejlett példány nem sokkal nagyobb, mint egy macska, a nevéhez híven a bundája vörös, és hosszú, csíkos farka van. A veszélyeztetett fajok közé sorolt állat természetes élõhelye Kína, Nepál, India és Mianmar.

A szakértõk szerint a kis pandának még három hónapig tejet kell szopnia, aztán térhet át a bambuszból és gyümölcsökbõl álló étrendre. Az állatka még nagyon apró, kisebb, mint a nála három nappal korábban született kiscicák.

Az állatkert szerint lehetõség van a vöröspandácska örökbefogadására, és aki szponzorálja az ellátását, az nyeri el azt a jogot is, hogy nevet adhasson neki.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra