2024.04.23. - Béla

Rózsaszín százlábú

Bangkok - Míg a rózsaszín párduc kitalált rajzfilmfigura, addig a riasztó-rózsaszín százlábú, tudományos nevén Desmomyxtes purpurosea élõ valóság. Az Arizonai Állami Egyetem keretén belül mûködõ Nemzetközi Fajmeghatározó Intézet új állatfajként ismerte el a Thaiföld északi részén élõ ízeltlábút. A tavaly felfedezett állat hét centiméter hosszú és 88 lába van. Bár mérgezõ, patkányok és mókusok szívesen fogyasztják. Feltûnõ színe és különleges viselkedése alapján - napközben jól láthatóan a földön vagy növényeken tartózkodik - az intézet a tíz legérdekesebb újonnan talált faj egyikének tartja.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rikító színú ízeltlábú pontos élõhelyét a thai biológusok nem hajlandóak elárulni, mivel attól tartanak, gyûjtõk azonnal elkezdenének vadászni rá. Az interneten máris 30 eurót kinálnak egy-egy pédányért.

A Nemzetközi Fajmeghatározó Intézet minden évben megnevezi a tíz legkülönösebb újonnan felfedezett állatfajt. Szempontjaik között különleges tulajdonságok vagy egyéb érdekességek szerepelnek, többek között a szokatlan elnevezések is.

A thaiföldi százlábú mellett az Electrolux eddisoni nevû elektromos ráját és a 75 millió évvel ezelõtt élt kacsacsõrû dinoszauruszt sorolták 2007-es felfedezések tízes listájába.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra