2024.04.19. - Emma

Macskahúst evett és árusított egy ukrán házaspár

Ungvár - Kóbor- és házimacskák éveken át folytatott tömeges leöléséért, valamint húsuk eladásáért ítélt négyhónapi szabadságvesztésre egy házaspárt a bíróság a közép-ukrajnai Poltavában.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A büntetett elõéletû, 51 éves Mikola Penykovszkij és felesége a Poltava utcáin összefogdosott macskákat leölte, egy részüket megette, a többit pedig nyúlhúsnak mondva a piacon árusította, illetve húsos derelyét, palacsintát, fánkot árusító kifõzdéknek eladta - jelentette pénteken az Ukrajinszki Novini hírügynökség.

A "macskaevõk" ellen azt követõen indítottak vizsgálatot 2007 decemberében, hogy több tanú egybehangzóan állította: a házaspár cicákat fog be, megeszi és eladja a négylábúak húsát. Az eljárás során azonban nem sikerült bebizonyítani, hogy a "macskarém" férj és feleség által eladott cicahús belekerült volna az élelmiszertermékekbe, ezért csak állatokkal szemben tanúsított kegyetlen bánásmód miatt kellett a bíróság elõtt felelniük, amiért a maximálisan kiszabható fél év szabadságvesztés helyett négy hónap börtönbüntetést kaptak.

(Varga Béla)
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra