2024.04.25. - Márk

Felfalják a termeszek az üzbegisztáni német légibázist

A kifutópálya összeomlásával és az elektronikus rendszerek kisülésével fenyegetik a termeszek az Üzbegisztánban lévõ német légibázist - közölte szerdán az üzbég állattani intézet egyik vezetõ munkatársa.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A termeszek kétszáz hektáros területen terjedtek el az üzbég repülõtéren, egyebek mellett a beton kifutópálya alatt is - közölte Olividdin Hamrojev professzor. Az üzbég állattani intézet munkatársa arra figyelmeztetett, hogy nehezebb gépek landolásakor összeomolhat a rovarok miatt meglazult talajon fekvõ betonpálya, ami katasztrofális következményekkel járhat. Hamrojev elmondása szerint a repülõtér vezetõségének nincsen annyi pénze, hogy ki tudja fizetni a 116 ezer eurós (csaknem 28 millió forint) rovarirtást.

Németország 2002 óta használja az afgán határhoz közel esõ Termez repülõteret, ahol nagyjából háromszáz, fõleg karbantartási munkákat végzõ katona tartózkodik. A légibázis fontos szerepet játszik az afganisztáni NATO erõk kiszolgálásában: csak 2006-ig 125 ezer katona és több mint tízezer tonna szállítmány ment át a repülõtéren.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra