2024.04.16. - Csongor

Betonhoz kötött kutyát akart a folyóba dobni

2008.06.09-én hétfõn Nyíregyházától körülbelül 50 kilométerre fekvõ Vásárosnaményben (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) állatkínzás történt. A hídról akarta a Kraszna folyóba dobni kutyáját egy idõs férfi. A 70 éves bácsi betontömböt kötött az állat nyakába, és már éppen a vízbe dobta volna, amikor két szemtanú (egyikük szolgálaton kívüli rendõr) megakadályozta.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Vásárosnaményi Rendõrkapitányság állatkínzás kísérlete miatt indított eljárást az öreg bácsi ellen. A gyanúsított vallomása szerint, azért akart végezni keverék kutyájával, mert az megette három csirkéjét. Úgy gondolta, az állat így nem fog szenvedni. (ORFK)

2005. május 22-én ebben a faluban már történt állatkínzásra utaló cselekmény. Eszerint húrokkal elfogtak egy kóbor kutyát, nyakánál fogva felakasztották egy fára, végül a tetemet elföldelték a gyilkosok. A rendõrség úgy jött rá a 3 gyilkos tettére, hogy beismerõ vallomást tettek, s elmondásul szerint ez egyik férfi az állat látványától rosszul lett. A 27, 32 és 46 éves férfiak beismerték tettüket és feladták magukat a rendörségen. A kutya halált érdemelt a gyilkos állatkínzók szerint, mert az elmúlt hónapokban sok baromfit fogyasztott el a faluban, s ez megtorlással járt.(ORFK)

Nem ártana tudni a baromfi tartóknak, hogy a jó kerítés biztonságba helyezte volna a kutya által elfogyasztott állatokat. A kutyatartók figyelmét felhívnám szintén a kutyák kikötésére. Bízom benne, hogy egy kis felelõsség érzet is szorult az emberekbe...

Karlik Wanda
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra