2024.04.20. - Tivadar

Elaltatják a nemesbikki gyilkos ebeket

Elaltatják a nemesbikki gyilkos ebeket
A kutyák május elején martak halálra egy kisgyermeket, azóta egy sintértelepen õrzik õket; bebizonyosodott, hogy az állatok nem voltak veszettek, így már nincs mit keressenek a sintérek ketreceiben...

Néhány nap múlva elaltatják azokat a kutyákat, amelyek az elmúlt hónapban halálra martak egy kisgyereket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nemesbikken - írja az Észak-Magyarország.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Dunántúlról korábban többen jelezték, hogy elvinnének a karanténba helyezett kutyák közül néhányat, de az oltás és az eddig felmerült ebtartás összegét nem akarták megfizetni. A sintértelepen lévõ tizenhárom ebet ezért néhány napon belül elaltatják - mondta Gönczi Károly megyei fõállatorvos a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenõ napilapnak.

A kutyák május 7-én martak halálra a nemesbikki focipályán egy kisgyermeket. Az ebek gazdáját letartóztatták és halált okozó testi sértéssel gyanúsítják. A tanúk elmondása szerint a 63 esztendõs férfi a focizó gyerekekre uszította a tizenhárom kutyát - emlékeztetett a lap. A cikk azt is megemlítette: bizonyossá vált, hogy az ebek nem voltak veszettek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra