2024.04.20. - Tivadar

Nyelvzseni méhek

Tehetséges nyelvészek a méhek, ugyanis képesek megérteni, mit próbál elmesélni nekik a társuk a mozgásával. A méhek röpködése a kas körül az emberek számára csak rendezetlen mozgásnak tûnik, az állatoknak azonban a tánc információt hordoz.

A méhek képesek mozgásukkal leírni társaiknak, hogy milyen irányban és milyen távolságra van a legjobb nektárlelõhely. A kutatók megállapították, hogy a rovaroknak kilenc faja táncában is különbözik egymástól.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ausztrál kutatók arra is kíváncsiak voltak, mit tesznek a méhek, ha egy másik faj táncát látják, illetve képesek-e megtanulni egy számura "idegen nyelvet".

Ötven napon át "tanították" az európai, ázsiai és más méhfajoknak a többi csoport táncát, és érdekes eredményeket értek el: sikerült az egyes dialektusokat megértetni más fajok egyedeivel.

Az ausztráliai National University munkatársai folytatják a munkát, mert annak ellenére, hogy az állati kommunikációban az egyik legjobban felkutatott terület a méhek tánca, a jelenség még mindig tartogat meglepetéseket.

Forrás: inforadio.hu
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra