2024.04.19. - Emma

Szerencsétlen állatok tömegesen akadtak fenn a szögesdróton

Az orosz-mongol határt megnyitották a gazelláknak - így döntött a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Az aszály miatt ugyanis az állatok ezrével próbálnak Mongóliából egy közeli orosz természetvédelmi területre menekülni, de eddig fennakadtak a szögesdróton.

A gazellák problémáját az orosz sajtó vetette fel: az állatok iránti sajnálat mellett szerintük intézkedést követelne az is, hogy a töménytelen tetem ökológiai katasztrófához is vezethet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A csitai terület önkormányzata jelezte, hogy költségvetésébõl 300 ezer rubelt (több mint kétmillió forintot) fordítanak a gazellák mentésére. A Daurszkij környezetvédelmi terület - ahová az állatok tartanak -, már minden munkatársát a gazellák mentésére irányította át. Az emberek a határon kiszabadítják az állatokat a rájuk tekeredett szögesdrótból, ellátják sérüléseiket és az orosz oldalon szabadon engedik õket.

A legfontosabb azonban, hogy a természetvédelmi felügyelet vezetõje táviratban kérte az FSZB-hez tartozó határõrség vezetõjét, hogy ideiglenesen bontsák el az államhatárt védõ szögesdrótakadályt. Az FSZB döntése értelmében több kilométeres szakaszon számos átjárót nyitottak a gazelláknak.

Az eddig elpusztult mintegy 800 állat tetemeit eltemették.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra