2024.03.29. - Auguszta

Hihetetlen megmenekülés: a cápa szemébe nyomta az ujját

Nagy fehércápa támadt egy ausztrál úszóra, aki úgy menekült meg, hogy a ragadozó szemébe bökött, miután az állat csúnyán megharapta a ballábát és magával vonszolta a vízben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Jason Cull Ausztrália délnyugati partvidékénél úszott vasárnap, amikor egy négyméteres cápa rátámadt. "Elõször azt hittem, delfin" - mondta el a 37 éves Cull a The Australian címû lapnak hétfõn. "Csak azt éreztem, hogy húz magával. A kopoltyúját akartam kitapogatni, de végül a szemét találtam el, jól belenyomtam az ujjam, mire elengedett" - mondta el a férfi.

A cápa két darabot kiharapott a férfi lábából, lábikrája felét letépte, összemarcangolta a térdét és a combját. A férfi segélykiáltásait meghallva egy hullámlovas sietett a megmentésére.

Áprilisban egy szörfözõ ausztrál kamaszt ölt meg egy cápa. Ausztráliában a cápák védettek és viszonylag ritkán támadnak emberre.

Az amerikai székhelyû, cápatámadásokat dokumentáló nemzetközi szervezet (angol rövidítéssel ISAF) adatai szerint a cápák által megtámadottak mintegy 42 százaléka hullámlovas. Ausztráliában tavaly 12 cápatámadást jegyeztek fel, egyikük sem végzõdött halállal, míg világszerte összesen 71 esetben támadtak emberre cápák.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra