2024.04.19. - Emma

Kutyaparadicsom a reptereken

A repülõterek ma már mindenhol kínálnak magas színvonalú állatbarát szolgáltatásokat - amelyek fajtái a luxus ketrectõl a csont formájú medencéig és a magán kutyaparkig terjednek -, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kutya és macska utasok, valamint gazdáik kényelmes körülmények között utazhassanak.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A houstoni Bush Nemzetközi Repülõtéren például éppen most építik a Pet Paradise nevû bentlakásos és napközi szolgáltatást, ahol a kis kedvenceket a nap 24 órájában személyzet gondozza a hét minden napján, így az utazók nyugodtan szállhatnak gépre, tudván, hogy állataik jó ellátást kapnak, amíg õk távol vannak.

Az 5000 négyzetméteres létesítmény, amely márciusban nyitja meg kapuit magánlakosztályokkal, csont formájú medencével és mûfüves réttel áll a négylábúak rendelkezésére, ahol a kutyák frizbízhetnek, vagy teniszlabdák után futkoshatnak, ha úgy tartja kedvük. - Nem csupán szórakoztatni akarjuk az állatokat, hanem azt szeretnénk, hogy gazdáik is nyugodtak lennének – mondta Fred Goldsmith, a jacksonville-i székhelyû Pet Paradise vezetõje. – A gazdik webkamerán figyelhetik kedvenceiket éjjel-nappal.

A Pet Paradise más floridai és new orleansi reptereken is megnyitotta szolgáltatásait. Goldsmith vállalkozása agresszívan terjeszkedik az Egyesült Államok déli területein, és reméli, hogy további luxus kenneleket nyithat a charlotte-i, valamint az atlantai és a Fort Lauderdale-i reptereken is.

Azoknak az utazóknak, akik inkább magukkal viszik kedvenceiket szintén különleges létesítményeket kínálnak a nagyobb repülõterek, például olyan szabadtéri területet, ahol a négylábúak kinyújtóztathatják mancsukat. A legfantasztikusabb létesítmény az Arizona állambeli Phoenix Sky Harbor Nemzetközi Repülõterén található, ahol a két kivilágított kutyaszálló alig néhány lépésre van a termináltól. Az itteni “csont udvart” és “mancs padot” dekoratív kovácsoltvas kerítéssel vették körül, hogy a kutyáknak biztonságos vécézési lehetõséget nyújtsanak.

Az amerikai Közlekedési Minisztérium adatai szerint a légitársaságok évente több mint 2 millió állatot szállítanak. A bostoni Logan Nemzetközi Repülõtér 2007-tõl áll a négylábúakkal utazók szolgálatába. A reptéri üzletekben vásárolhatók itató tálak, kutyakeksz, kutya pólók és gallérok, és a terminál több pontján is megtalálhatók a szórólapok, amelyeken tanácsokat adnak az állatokkal utazóknak.

Számos repülõtéren bentlakásos lehetõséget is kínálnak, mivel erre egyre nagyobb igény mutatkozik, és remélik, hogy ezzel is növelik az utasforgalmat. Az MAC (Metropolitan Airports Commission – Repülõtéri Bizottság) éppen most bírálja el a pályázatokat a Minneapolis-St. Paul Nemzetközi Repülõtéren létesítendõ vállalkozásra vonatkozóan, amely 24 órás hotelként és napköziként mûködne, és fodrászati szolgáltatásokat is nyújtana. A MAC szóvivõje, Patrick Hogan elmondta, hogy döntés februárban várható. A nyertes cég egy 4000 négyzetméteres épületet bérel majd a repülõtér területén évente kb. 48.000 dollárért, és nyereségének egy részét pedig a MAC-nek fizeti. Hogan elmondta, hogy különbözõ szolgáltatásokat mérlegeltek, mielõtt a bentlakásos kutyaszálló mellett döntöttek.

- Olyasmire szerettük volna használni a területet, amelyre valóban szüksége van a repülõtérre érkezõ utasoknak – mondta. – Mivel ma egyre több ember tart állatot, úgy éreztük, hatalmas igény van egy ilyen típusú vállalkozás beindítására.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra