2024.03.29. - Auguszta

Kék lábbelit kapnak a düsseldorfi rendõrkutyák

A düsseldorfi rendõrkutyáknak többé nem kell bepiszkolniuk tappancsukat járõrözés közben; lábbelit kapnak, méghozzá világoskéket. A hivatalos bejelentés szerint cipõt húznak az alegység mindegyik tagjának - húsz német és belga juhászkutyának - a lábaira; tépõzáras lábbelit rendeltek nekik több méretben - XS-tõl XXL-ig, garnitúránként 60 euróért. A kutyákat jelenleg a nekik szokatlan cipõben járásra tanítják.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatok általában néhány nap alatt hozzászoknak a cipõhöz. Az ebek március közepétõl már cipõben feszíthetnek, de nem minden bevetés alkalmával. A szolgálati cipõ nem holmi divatkövetés: a gyakori mancssérülések miatt döntöttek mellette a düsseldorfi rendõrségnél.

Sokszor elõfordul ugyanis, hogy a rendõrkutyák üvegcserepekbe lépnek Düsseldorf kocsmákkal - és esténként duhaj italosokkal - teli történelmi óvárosában. Veszélyt jelentenek a szétszórt szögek vagy a kábítószeresek szanaszét heverõ injekcióstûi is. A köztisztaságiak nem tudják megtisztítani minden éles tárgytól a burkolatközöket - magyarázták a rendõrségnél. Az ötlet a civil kutyatartók körében is tetszést aratott, máris sok megkeresés érkezett az ügyben a düsseldorfi rendõrséghez.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra