2024.04.23. - Béla

Szakadékba ûztek és agyonvertek egy szarvast

Õsi módszerekkel ejtettek el egy szarvast a Borsod megyei Tornanádaska külterületén január elsején. Az állatot belekergették egy szakadékba, majd agyonverték. Az orvvadászok kutyája rátámadt az õket lebuktató rendõrökre.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A bódvaszilasi rendõrõrs járõrei a tornanádaskai kõbánya területén január elsején ellenõrzést tartottak, ekkor lettek figyelmesek egy gyanúsan viselkedõ férfire, aki az egyenruhások láttán futásnak eredt. Miután a 20 éves helyi férfit elfogták, a vele lévõ kutya rátámadt az egyik rendõrre, aki kényszerûségbõl célzott lövést adott le az ebre. A kutya a helyszínen elpusztult.

A rendõrök gyanúja beigazolódott, mivel a közelben frissen megnyúzott gímszarvastetemet találtak. Az elõállított férfi az õrsön elmondta, hogy õ nem vett részt az állat elejtésében. Azt állította, a szarvast két ismerõse ölte meg, akik kutyáik segítségével a szarvast a kõbánya szakadékába kergették, majd agyonverték és megnyúzták.

A rendõrök késõbb elõállítottak másik három tornanádaskai lakost is, akik közül az egyik beismerõ vallomást tett. Ennek alapján felmerült a gyanúja annak, hogy további három, szintén helyi lakos bûnsegédként vett részt a bûncselekményben - mondta el a megyei rendõr-fõkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa csütörtökön.

A nyomozás során felkért szakértõ erdész arról tájékoztatta a hatóságot, hogy a szarvastehén vadgazdálkodási értéke 200 ezer forint, húsának értéke pedig körülbelül 35 ezer forintra tehetõ. Az ügyben az edelényi rendõrkapitányság egyelõre lopás miatt indított eljárást.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra